Gemi İlaçlama

Yolcu taşıma ya da yük taşımacılığı amacı ile kullanılan gemiler, böceklerin ve zararlı kemirgenlerin en çok görüldükleri alanlar arasındadır. Dıştan mükemmel ve kusursuz bir görünüme sahip olan gemilerin iç kısımlarında sıklıkla böcek istilaları ile karşılaşılmaktadır. Haşerelerin ve kemirgenlerin gemiden uzaklaştırılmaması hem yolcuların hem de mürettebatın sağlığını riske atan bir durumdur.

Ayrıca fareler gibi zararlı kemirgenlerin gemide bulunan kabloları kemirmesi ve sonuçta da geminin büyük sorunlar ile karşı karşıya kalması mümkündür. Tüm bu olumsuzluklar ile karşı karşıya kalmamak için gemiler her sefer öncesinde mutlaka gemi ilaçlama yapılmalıdır. Ancak bu işlem yapılırken belirli hususlar da göz önünde tutulmalıdır.

Gemi İlaçlamada Nelere Dikkat Edilir? 

Gemilerde kullanılacak ilaçların kalıcı ve uzun süreli olması en başta dikkate alınması gereken husustur. Zira uzun yolculuklara çıkan ve bazen aylarca karaya yanaşmayan gemilerde yapılacak olan gemi ilaçlama işlemi, sefer bitinceye kadar zararlıların gemiden uzak tutulmasına olanak sağlamalıdır

Bunun dışında geminin türüne göre ilaçlama yapılmalıdır. Eğer gemi gıda maddeleri taşıyorsa, yapılacak ilaçlama uygulamasında dikkatli olmak gereklidir. Bu yüzden de geminin yükü hakkında ilaçlama firmasına doğru bilgi vermek önemlidir.

Yolcu gemilerinde ise ilaçlama işleminin hem kalıcı olması ama aynı zamanda da yolculara herhangi bir zarar vermemesi önemlidir. Gemi ilaçlaması tamamen profesyonel destek gerektiren bir durumdur ve bu konuda deneyimi olmayan kişiler tarafından yapılmamalıdır.